D'altres anireu a prop d'alguna de les 13 Ciutats Patrimoni de la Humanitat que hi han a l'Estat espanyol: Alcalà d'Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòbal de La Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona i Toledo.
I enguany, que es celebra el 40 aniversari de la Convenció del Patrimoni Universal de la Unesco, el consorci que conformen aquestes ciutats ens convida a descobrir millor la seva gastronomia a través de tres productes seleccionats: olis, vins i formatges.
Aquests productes tan bàsics, són una bona representació del territori, i els seus aromes i textures segur que diuen molt de la terra i la gent que els ha produït.
Per conèixer-los vaig anar convidada a un tast conduït pel cuiner Francisco Piñeiro, qui va integrar aquests productes en plats molt atractius (pocs dels quals poden anar al tupper, tot s'ha de dir).
Snack de setes amb formatge del Tiétar "Monte Enebro" (Àvila) i dolç de cireres |
Tonyina "romana", macerat amb vi i mel i amb crema d'oli "Canchalosa" (Mèrida) |
Botafumeiro de vaca "brasejada" amb formatge Tetilla "Tres Pazos" (Santiago de Compostel·la) |
Bombons amb olis de Còrdova i de Toledo |
Tot plegat una nova dimensió per a conèixer el patrimoni monumental a través de les nostres panxes.
Ces boîtes à lunch: Une dégustation des villes du patrimoine mondial. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
¡Muy buena iniciativa!
ResponEliminaEstava tot molt bo, encara que sigui complicat ficar-ho al tupper.
ResponEliminaPetons.
Totes les iniciatives són bones per a que coneguem els productes que es fan a prop nostre.
ResponEliminaVa ser una gran serie de tastets i encara una millor companyia :D
ResponElimina