15 de desembre del 2013

Bombons de xocolata negra i vainilla

En aquestes dates prenadalenques segur que teniu algun amic invisible per a fer, algun detall que regalar o simplement, voleu compartir amb els companys de feina algun moment d'esperit del Nadal. 


Per què no prepareu uns bombons --casolans i super fàcils-- de xocolata negra i vainilla? Poca despesa i poc temps de dedicació segur que són un bon atractiu per a fer-los, i si teniu nens, són una bona opció per a passar una estona qualsevol tarda d'aquestes (a casa, les més petites els han volgut fer i portar com a petit detall per les seves mestres).


Jo de la vainilla coneixia ben poca cosa, excepte que hi ha gelat de vainilla i que serveix per a fer confitura de mango

I encara que sóc una neòfita total, a l'octubre vaig aprendre un munt de coses d'aquest fruit, com per exemple que la majoria de gelats de vainilla només tenen de vainilla el nom, però ni el gust ni per suposat l'ingredient, ja que utilitzen la vainillina, un succedani bastant manipulat.



Convidada per Àngels Puntas, Esther Fuentes i Eurovanille, vaig descobrir a més que sobretot aromatitza preparacions culinàries dolces, però per què no, també salades. També vam saber de la causa del seu alt preu en el mercat: molta mà d'obra per a collir, triar i assecar, i llargs periodes de temps entre que és collida i comercialitzada.

De tipus de vainilles hi ha moltes, i encara que per les nostres mans van passar unes quantes, sóc incapaç ni de recordar-les, ni molt menys reconèixer-les. Només dos consells que si que recordo: una  bona vainilla ha de ser flexible i que emeti una agradable olor dolç (si esteu interessats en més informació, no dubteu en consultar la pàgina d'Eurovanille).

Per gaudir del producte vam gaudir de tres postres ben espectaculars i d'un oli de vainilla per a condimentar un gustós puré de patata lila. Però està clar que la vainilla és un producte que pot formar part, de tant en tant, d'alguna de les nostres preparacions pels tàpers, en forma de dolços més senzills, com els sempre agraïts bombons de xocolata negra.



Ingredients:
150 g de xocolata negra (70% cacau) de cobertura
2 g de vainilla en pols
pols xocolata negra amarga

Com preparar-ho:
Poseu la xocolata de cobertura a desfer al microones durant 30 segons. Remeneu. Afegiu la vainilla i torneu a escalfar la xocolata 30 segons més en el microones. Ompliu els motlles (jo he utilitzat cubiteres de silicona amb formes) i deixeu refredar a la nevera durant 12 hores (com a mínim). Desmotlleu i arrebosseu amb la pols de xocolata amarga.

Hoy en la fiambrera: Bombones de chocolate negro y vainilla. Léelo!
Today at the lunch boxCandy, chocolate black and vanilla. Read it!
Ces boîtes à lunch: Bonbons, chocolat noire et vanille. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. m´encanta la idea de fer aquests regals amb la canalla! ...a més de ser bons, fomenta molts valors afegits :)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...