29 de gener del 2014

Peix a la romana

Potser perquè no som uns fans incondicionals del peix en la nostra alimentació, però a quasi tots ens retreu el fet d'emportar-nos peix en el tàper amb l'excusa d'"el peix fa pudor quan el reescalfem i molesta".


A ningú, però, se li acut dir que la flaire que deixa anar l'estofat de llenties del company fa pudor, sempre diem, "ui, quina oloreta!!!", i potser és tan intensa com la del peix, encara que per suposat diferent.

Per contra, el peix, és un aliment molt i molt saludable, i l'hem d'incorporar força més a la nostra dieta diària, i no deixar-ho només per ocasions "especials".

Una bona manera d'emportar-nos peix a la feina, és portar-lo arrebossat. Ja sé que no s'ha d'abusar dels fregits, però de tant en tant també tenen el seu lloc en els nostres tàpers. Tinguem però present de fregir amb un bon oli, no reutilitzat gaires vegades.

Ingredients:
1 filet de lluç
farina
1 ou
julivert (també podem utilitzar ciboulet o altra herba aromàtica al nostre gust)
all en pols (o una dent d'all ben trinxat)
sal
oli

Com preparar-ho:
Batem l'ou i afegim farina fins que quedi una barreja poc líquida (però que tampoc quedi tant espessa que no puguem banyar el peix, de fet és qüestió d'ull, no hi ha mides exactes). Li afegim a la barreja, sal, julivert tallat petit i pols d'all. Passem el filet per la barreja, i fregim en oli ben calent. Deixem eixugar sobre un paper absorbent.

Consell:
Si voleu que la massa creixi una mica, i quedi més flonja, podeu afegir una cullerada petita de llevat en pols a la barreja. Acompanyem el peix amb uns tomàquets cirerol i un puré o arròs blanc.

Hoy en la fiambrera: Merluza a la romana. Léelo!
Today at the lunch boxRoman Fish. Read it!
Ces boîtes à lunch: Merlu romain. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------ 

2 comentaris:

  1. És que al lluç, si no hi poses alguna cosa, és ben lluç, el pobre... hi hi hi. Petons

    ResponElimina
  2. Mira doncs a mi el lluç arrebossat m’agrada fred, ideal per la carmanyola Ummm
    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...