7 de maig del 2014

Cuscús de pollastre i verdures

Bé, aquesta és una de les receptes que millor em resulten al tàper, i per això és una de les que he compartit en el llibre L'hora del tàper, i que preparo en alguna de les presentacions.



Per una banda, el cuscús precuinat es prepara en un plis plas (jo molts dies ho faig mentre em dutxo abans de sortir de casa cap a la feina), de l'altra, l'acompanyament de pollastre i verdures el podem fer en pocs minuts i en quantitat (i conservar en el congelador per a properes ocasions). 

A més, el cuscús és un cereal que molta gent no ha preparat mai, i trobo que resulta perfecte per variar la nostra habitual afició per la pasta. A més, el punt de curri que porta l'acompanyament li donen a tot plegat un toc un poc exòtic.


Ingredients (x1 tàper):
100 g de cuscus precuit en sec
1/2 pit de pollastre 
1/2 ceba 
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 carbassó
250 ml de brou de verdures
20 g nous
20 g panses
10 g de mantega
oli
sal
1/2 cullerada de cafè de curri

Com preparar-ho:
Preparem el cuscús precuit segons les indicacions del fabricant, amb oli, brou i mantega (aproximadament ens portarà tot plegat uns 5 minuts, sobretot si fem servir el microones per bullir el brou). També podem fer servir només aigua o un brou suau de pollastre. Mentre el cuscús reposa, afegim la mantega i remenem amb una forquilla; d'aquesta manera ens quedarà sense grumolls.
Tallem a trossos molt petits les verdures i el pollastre. En una paella o wok amb un raig d'oli, saltem les verdures i el pollastre amb una mica de sal durant 7 minuts. Afegim la fruita seca, el curri i un raig de brou de verdures, pollastre o aigua. Donem unes voltes al conjunt durant 1 minut.
Afegim el cuscús a la paella i coem tot junt durant 3 minuts més.

Una altra idea:
Si volem, podem posar les panses quan fem bullir el brou o aigua que hidratarà el cuscús. Si li trinxem una mica de menta fresca, obtindrem un agradable gustet final.

Hoy en la fiambrera: Cuscús de pollo y verduras Léelo!
Today at the lunch box: Couscous with chicken and vegetable  Read it!
Ces boîtes à lunch: Couscous au poulet et légumes Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Un clàssic que no falla. Nosaltres en fem fer servir per anar de pic-nic, amb el bon temps.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment també és perfecte per menjar a temperatura ambient.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...