Avui, Dijous Gras o Llarder, també anomenat Dia de la Truita i Dia de l'Ou i el Porc, comença el Carnaval i la disbauxa. En aquest dia, m'explica el meu pare que solien sortir al camp a menjar amb la família, especialment truites i llardons. He llegit, fins i tot, que abans del meu pare, els nens eren els encarregats de recollir per les cases els ous amb els quals després es feien les truites de l'aplec. Vaja tota una festa!
Jo això ja no ho he viscut, però si el fet de Dijous Gras rere Dijous Gras menjar a casa ous, xistorra, botifarra d'ou i llardons o coca de llardons. Per això, i per no perdre la tradició, en la carmanyola d'aquest dia porto una truita.
Aquest cop és una truita amb xampinyons i herbes provençals.
Ingredients:
- 2 ous
- 50 g de xampinyons o altres bolets
- 1 cullerada de sofregit de ceba
- 1 dent d'all
- 1 cullerada d'herbes provençals
- julivert (o porradell)
- sal
- oli
- Saltem els xampinyons tallats a làmines o a trossos petits en una paella amb oli.
- Condimentem els bolets amb all trinxat, julivert picat, herbes provençals i sal, donem un parell de voltes i reservem.
- Batem els ous i afegim una cullerada de sofregit de ceba i els bolets.
- Fem la truita al gust.
- Deixem refredar abans de tapar a la carmanyola.
- Per menjar-la escalfem 30 segons o mengem a temperatura ambient.
- Per a fer aquesta truita podem aprofitar qualsevol bolet que haurem saltat o fet a la planxa per a acompanyar un plat.
- Com que fer un sofregit de ceba porta una mica d'estona, és recomanable que quan en fem cuinem més del compte per a guardar-lo en petits pots que congelarem o en farem conserva per fer rebost.
Today in the lunchbox: The Provencal mushrooms's omelette. Read it!
Ces boîtes à lunch: Les champignons omelette provençaux. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Bon dijous gras, Marga!
ResponEliminaPerfecte tinc de tot, la faré. Gràcies Marga!!!
ResponEliminaAnna
Anna MP, ja comentaràs si t'agrada!!!!
EliminaMarina AF. Bon Dijous Llarder!!!!