21 de novembre del 2017

Pastís de carbassó i tonyina

Diu el calendari que la temporada dels carbassons és a l'estiu, però no sé per què enguany no m'ho ha semblat, si més no pels preus que tenia durant els mesos de més calor.



Per contra, ara, ja a la tardor, els preus i ofertes d'aquesta hortalissa em semblen més evidents, com si estiguessin en plena temporada (si més no parlo del que trobo a les verduleries del barri on visc).

Per això, la crema de carbassó és una de les preparacions que més faig aquests dies, que a més ens ajuden a combatre el fred. Però també m'agrada variar, i fer una recepta que personalment m'agrada molt: un pastís o flam salat (deixo un parell de variacions més, el pastís de carbassó i els minipastissets de carbassó).

Els pastissos salats són perfectes per emportar-nos a la feina, perquè els podem menjar fred, naturals o calents, i, a més, ideals per reaprofitar verdures tocades que podem comprar a preus més econòmics o trobar a les nostres neveres perdudes. Si bé els podem coure al bany maria al forn, per mi l'opció més ràpida és fer servir el microones, perquè redueix el temps de cuina.

Aquí us deixo el que faig de carbassons i tonyina, així porto en un mateix tàper verdures i peix. Per donar-li un gustet extra i color, l'acompanyo de salsa romesco feta a casa, en una versió molt personal i, també, ràpida (aquí la recepta).

Ingredients:
  • 2 carbassons
  • 3 cullerades grosses de ceba cuita
  • 2 llaunes petites de tonyina escorregudes d'oli
  • 200 ml llet evaporada
  • 2 ous
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra
Com ho preparo:
  • Netegem els carbassons i sense pelar els tallem a rodanxes de menys de 5 mm.
  • En un recipient apte per coure al microones i tapat, coem el carbassó amb un raig d'oli i una mica de sal durant 10 minuts, en tandes de 5 minuts.
  • Quan estan els carbassons estan cuits, els escorrem d'aigua.
  • Posem els carbassons en un pot on es pugui triturar, afegim la ceba, la tonyina sense oli, els ous i la llet evaporada.
  • Triturem i condimentem al gust.
  • Folrem un motlle de plum-cake de vidre (o d'un altre material apte pel microones) amb paper de forn, i afegim la barreja triturada.
  • Coem sense tapar al microones durant uns 20 minuts (en tandes de 10 minuts) fins que estigui cuit, encara que el temps final dependrà de cada microones.
  • Us recomano que una vegada estigui cuit, el deixem uns minuts en repòs dins del microones.
  • Guardem en la nevera, dins el mateix motlle de plum-cake, tapat, com a mínim un parell d'hores.
  • Tallem a talls.
Consells:
  • Si ho reescalfem, pensem que el carbassó deixarà anar una mica de la seva aigua.
  • Si l'acompanyem amb d'amanida i una mica de pa, àpat complet.
  • Podem acompanyar aquest pastís amb salsa maionesa o menjar-lo sense cap salsa.
Hoy en la fiambrera: Pastel de calabacín y atúnLéelo!
Today at the lunch boxZucchini and tuna cake. Read it!
Ces boîtes à lunch: Tarte salée avec courgette et thonLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta!!!! Fàcil de fer i perfecta per deixar feta d'un dia per l'altre

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment és fàcil i així li donen un ús més al microones-escalfador de llet. Gràcies.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...