29 de gener del 2018

Cuixetes de pollastre en olla ràpida amb llimona

De vegades tenim una recepta per la mà perquè és la que fem sovint. Sabem els tempos i els ingredients. 


Per això és fàcil, en aquests casos, poder canviar un o tots els ingredients i aconseguir dues coses importants: 1) no estressar-nos si ens falta un ingredient; i 2) creem un nou plat, adéu a l'avorriment dels tàpers a la feina!.

I això, és el que he fet amb aquesta recepta de cuixetes de pollastre en olla ràpida amb llimona. De les cuixetes pollastre amb salsa de taronja que faig sovint, només he repetit els passos a seguir, les cuixetes i l'olla ràpida (va perfecte per a cuinar en menys temps), la resta, canvi total.



Ingredients:

  • 15 cuixetes de pollastre amb pell
  • 3 cebes grosses
  • 2 dents d'all
  • suc d'una llimona
  • la pell d'una llimona ratllada
  • 100 ml vi blanc
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 5 claus d'olor
  • 1 fulla de llorer

Com ho preparem:

  • En la mateixa olla ràpida enrossim en l'oli calent les cuixes de pollastre.
  • Quan estan daurades totes, les reservem.
  • En el mateix oli, daurem les cebes tallades en làmines i l'all, també tallat en làmines.
  • Salpebrem al gust.
  • Quan la ceba tingui color, uns 10 minuts, afegim el vi i deixem que evapori l'alcohol.
  • Incorporem les cuixes de pollastre, amb els seus sucs.
  • Afegim els claus d'olor i la fulla de llorer.
  • Afegim la pell ratllada de la llimona i després el suc d'aquesta.
  • Tanquem l'olla ràpida ONE TIME de Taurus, i deixem a posició 2.
  • Quan la vàlvula comença a treure vapor (això depèn de la potència del foc), deixem coure 15 minuts.
  • Tanquem el foc i deixem refredar.

Consells:

  • La carn pot ser altres parts del pollastre (aletes), però també pot ser conill o vedella tallada a tires.
  • Podem acompanyar les cuixetes amb arròs blanc, pasta, cuscús o, senzillament, menjar-les com a segon després d'unes verdures o amanida.
  • Si no tenim olla ràpida, també ho podem preparar en una cassola normal, però haurem de tenir les cuixetes 40 o 50 minuts.

Hoy en la fiambrera: Muslitos de pollo con limón en olla rápida. Léelo!
Today at the lunch boxChicken thighs with lemon cooked in pressure cooker. Read it!
Ces boîtes à lunch: Cuisses de poulet avec sauce à le citron cuit dans autocuiseur.  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. No he fet el pas d'escriure't però només dir-te que... sóc molt fan del teu blog!!! Ja he fet unes quantes receptes teves i m'encanten!! Ara estic pensant en comprar-me una olla ràpida, perquè sinó acabo estant 1 hora per cuinar. I ja em passo els diumenges a la tarda planificant toots els tàpers de la setmana i cuinant, i voldria poder enllestir-ho una mica més ràpid (tot i que m'encanta cuinar!)

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ín per les teves paraules. Alegra molt llegir-les. Però ja saps que si ha res que no t'agrada també ho pots dir :)

      Salut i tàpers!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...