16 de maig de 2018

Lluç provençal

Qui diu que no podem emportar-nos peix en un tàper a la feina? Amb la recepta d'avui, crec que ningú ho podrem dir mai més.



És molt fàcil i ràpid de fer, i com que és lluç, no desprèn olors que puguin molestar a "alguns" companys de feina.

El tàper que m'he menjat avui, és una versió adaptada (com sempre faig) d'una recepta del llibre De la cuina a la taula en 10 minuts: "orada provençal". Aquest és un llibre de receptes per a cuinar amb l'estoig de vapor que fa més de 5 anys que el tinc, i que per el senzill i visual que és sempre és un referent per a treure idees.



Ingredients:

  • 1 filet de lluç fresc
  • 1 tomàquet petit
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 cullerada d'aigua
  • 1 cullerada de vi blanc
  • 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
  • sal
  • pebre
  • romaní fresc i sec

Com preparar-ho:

  • Posem la ceba tallada en juliana en l'estoig de vapor amb l'aigua, el vi i l'oli, i coem 1 minut a 800 W.
  • Afegim el tomàquet ratllat, salpebrem i condimentem amb el romaní sec i coem de nou 5 minuts més.
  • Posem el filet de lluç i una mica de romaní fresc (amb la pell cap avall) sobre les verdures i coem durant 1,5 minuts.
  • Deixem reposar tancat abans d'obrir.
  • Guardem en el tàper.
  • Per menjar-lo, condimentem amb un raig d'oli i una mica de sal en escames.

Consells:

  • Els temps de cocció poden variar segons cada aparell.
  • El temps de cocció del peix no cal que sigui molt llarg, perquè després a la feina el reescalfarem i es courà més.
  • Podem acompanyar el tàper amb una amanida o un arròs basmati.

Hoy en la fiambrera: Merluza provenzalLéelo!
Today at the lunch boxProvencal hake. Read it!
Ces boîtes à lunch: Merlu provençal Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...