És molt fàcil i ràpid de fer, i com que és lluç, no desprèn olors que puguin molestar a "alguns" companys de feina.
El tàper que m'he menjat avui, és una versió adaptada (com sempre faig) d'una recepta del llibre De la cuina a la taula en 10 minuts: "orada provençal". Aquest és un llibre de receptes per a cuinar amb l'estoig de vapor que fa més de 5 anys que el tinc, i que per el senzill i visual que és sempre és un referent per a treure idees.
Ingredients:
- 1 filet de lluç fresc
- 1 tomàquet petit
- 1 ceba tendra petita
- 1 cullerada d'aigua
- 1 cullerada de vi blanc
- 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
- sal
- pebre
- romaní fresc i sec
Com preparar-ho:
- Posem la ceba tallada en juliana en l'estoig de vapor amb l'aigua, el vi i l'oli, i coem 1 minut a 800 W.
- Afegim el tomàquet ratllat, salpebrem i condimentem amb el romaní sec i coem de nou 5 minuts més.
- Posem el filet de lluç i una mica de romaní fresc (amb la pell cap avall) sobre les verdures i coem durant 1,5 minuts.
- Deixem reposar tancat abans d'obrir.
- Guardem en el tàper.
- Per menjar-lo, condimentem amb un raig d'oli i una mica de sal en escames.
Consells:
- Els temps de cocció poden variar segons cada aparell.
- El temps de cocció del peix no cal que sigui molt llarg, perquè després a la feina el reescalfarem i es courà més.
- Podem acompanyar el tàper amb una amanida o un arròs basmati.
Hoy en la fiambrera: Merluza provenzal. Léelo!
Today at the lunch box: Provencal hake. Read it!
Ces boîtes à lunch: Merlu provençal Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada