Arriben les primeres calors de l'any i amb elles les ganes de preparar tàpers lleugers, gustosos i ràpids.
L'amanida que avui he preparat per emportar-me a la feina és senzilla, a base de llegums (cada dia m'agraden més) i amb un parell de tocs diferents: el pebrot vermell escalivat i la vinagreta de taronja.
La vinagreta com a singularitat té que aprofita la pell de les taronges perquè, tot i que no ho aconsegueixo encara que ho intento, "a casa no es tira res!".
Amb aquesta amanida vaig voler fer servir la "tècnica" que s'utilitza per fer aquestes amanides per capes dins d'uns pots de vidre que després queden tan macos pel cridaner dels seus colors. La tècnica consisteix a posar capes d'aliments on els que contenen més humitat estan el més allunyat possible dels que es marceixen en contacte amb la humitat (fulles verdes, per exemple).
Reconec que visualment no ha quedat tan atractiva com les que he vist en pots de vidre, però puc dir que guardada així per capes vaig preparar 2 tàpers, i el segon me'l vaig menjar 36 hores després d'haver-lo preparat. Resultat: l'enciam estava perfecte (en poden donar fe les compis de l'oficina). Per tant és una bona opció per preparar un parell de tàpers d'una tirada per menjar en la mateixa setmana.
El que no veig tant clar, tant en tàper com en pot de vidre és el de barrejar els ingredients per capes... però això són figues d'un altre paner.
Ingredients:
- 150 g de cigrons cuits
- ½ pebrot vermell escalivat
- ½ ceba tendra petita
- ½ llauna de tonyina en oli
- enciam tallat
- ¼ de pell de taronja
- 4 cullerades d'oli
- 1 cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena
- 2 cullerades de suc de taronja
- ¼ de cullereta de cafè de comí molt
- Sal (al gust)
Com ho preparem:
- Posem al fons del tàper la tonyina i el pebrot escalivat tallat a trossos.
- Afegim els cigrons cuits, rentats i ben secs.
- En una tercera capa, posem l'enciam tallat.
- Tapem el tàper.
- Per fer la vinagreta, posem en un potet de vidre (dels de melmelades de mostra) tots els ingredients, tapem i sacsegem.
- En el moment de dinar, aboquem l'amanida en un plat, o bé barregem els ingredients, i amanim.
Consells:
- Si no teniu taronges, podeu fer servir el suc de taronja envasat, el natural, sense sucres i si pot ser amb polpa.
- Per la pell de taronja, per tenir-ne tot l'any jo recullo la pell de la taronja (només la part taronja sense la blanca) de les taronges que ens mengem durant l'hivern i les vaig guardant en una bossa al congelador.
Hoy en la fiambrera: Ensalada de garbanzos con vinagreta de naranja. Léelo!
Today at the lunch box: Chickpea salad with orange vinaigrette. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade de pois chiche à la vinaigrette à l'orange Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada