1 de desembre de 2018

Hamburguesa d'arròs, pastanaga i carabassó

Les hamburgueses són un bon recurs per a portar a la feina, però no cal que sempre siguin de carn...



Per això avui comparteixo les hamburgueses de verdures i arròs que preparo i que a casa ens agraden molt.

Són fàcils de preparar i, per descomptat, en podem fer més del compte i guardar-les congelades per tirar d'elles en qualsevol moment.

Només una cosa, per coure-les esperem a posar-les quan la paella estigui ben calenta, amb una mica d'oli, i només li fem una volta. La veritat és que són una mica "delicades" i es trenquen amb facilitat si no estan ben premsades.

Ingredients:
  • 100 g d'arròs bullit
  • 1⁄2 ceba petita (millor, tendra)
  • 1 gra d'all
  • 1 carabassó
  • 1 pastanaga gran
  • 1⁄4 de cullerada de comí en pols
  • 1⁄4 de cullerada de gingebre en pols
  • 2 cullerades de farina de cigró
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
Per a la salsa de iogurt:
  • 1 iogurt grec
  • sal
  • 5 ml d'oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
Com ho preparem:
  • Pelem l'all i la ceba i els passem passeu-los per la picadora juntament amb la pastanaga i el carabassó.
  • Afegim el comí i el gingebre i ho salem.
  • Coem les verdures per la paella amb un raig d'oli.
  • Quan estiguin cuites hi afegim l'arròs i la farina de cigró.
  • Ho pastem fins que quedi ben barrejat.
  • Formem l'hamburguesa i la reservem a la nevera fins al moment de coure-la (aquest pas és important per compactar l'hamburguesa i que no es desmanegui en coure-la).
  • Escalfem una paella amb un raig d'oli.
  • Quan estigui calent, coem l'hamburguesa a foc viu, volta i volta.
  • Parem atenció en girar l'hamburguesa, perquè s'esmicola amb facilitat.
Per a la salsa de iogurt:
  • Batem el iogurt amb l'oli, la sal i el pebre.
  • Reservem la salsa en un recipient hermètic que ens puguem endur.
A la feina, escalfem l'hamburguesa i l'acompanyem amb la salsa de iogurt i una amanida o una crema freda o calenta.

Notes:
  • També la podem coure al forn, amb paper sulfurat, 15 min, a 200ºC.
  • El tipus d'arròs millor rodó o basmati.
  • Les espècies les podem anar variant i també les verdures (espàrrecs de marge, carabassa, espinacs, etc.).
Hoy en la fiambrera: Hamburguesa de arroz, zanahoria y calabacínLéelo!
Today at the lunch boxRice burger with carrot and zucchini. Read it!
Ces boîtes à lunch: Riz burger avec carottes et courgettes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...