Per això avui comparteixo les hamburgueses de verdures i arròs que preparo i que a casa ens agraden molt.
Són fàcils de preparar i, per descomptat, en podem fer més del compte i guardar-les congelades per tirar d'elles en qualsevol moment.
Només una cosa, per coure-les esperem a posar-les quan la paella estigui ben calenta, amb una mica d'oli, i només li fem una volta. La veritat és que són una mica "delicades" i es trenquen amb facilitat si no estan ben premsades.
Ingredients:
- 100 g d'arròs bullit
- 1⁄2 ceba petita (millor, tendra)
- 1 gra d'all
- 1 carabassó
- 1 pastanaga gran
- 1⁄4 de cullerada de comí en pols
- 1⁄4 de cullerada de gingebre en pols
- 2 cullerades de farina de cigró
- sal
- oli d'oliva verge extra
- 1 iogurt grec
- sal
- 5 ml d'oli d'oliva verge extra
- pebre negre
- Pelem l'all i la ceba i els passem passeu-los per la picadora juntament amb la pastanaga i el carabassó.
- Afegim el comí i el gingebre i ho salem.
- Coem les verdures per la paella amb un raig d'oli.
- Quan estiguin cuites hi afegim l'arròs i la farina de cigró.
- Ho pastem fins que quedi ben barrejat.
- Formem l'hamburguesa i la reservem a la nevera fins al moment de coure-la (aquest pas és important per compactar l'hamburguesa i que no es desmanegui en coure-la).
- Escalfem una paella amb un raig d'oli.
- Quan estigui calent, coem l'hamburguesa a foc viu, volta i volta.
- Parem atenció en girar l'hamburguesa, perquè s'esmicola amb facilitat.
- Batem el iogurt amb l'oli, la sal i el pebre.
- Reservem la salsa en un recipient hermètic que ens puguem endur.
Notes:
- També la podem coure al forn, amb paper sulfurat, 15 min, a 200ºC.
- El tipus d'arròs millor rodó o basmati.
- Les espècies les podem anar variant i també les verdures (espàrrecs de marge, carabassa, espinacs, etc.).
Hoy en la fiambrera: Hamburguesa de arroz, zanahoria y calabacín. Léelo!
Se’t trobava a faltar...
ResponElimina