D'arrossos, ara, trobem de moltes menes als supermercats, i això ens permet que les nostres carmanyoles siguin diferents en textures, aromes i colors.
Trobem arròs rodó, arròs bomba, arròs llarg, arròs salvatge, arròs integral, arròs basmati.... i tota aquesta varietat l'hem d'aprofitar.
Aquesta recepta és una amanida amb arròs salvatge, inspirada en una recepta de la revista Cuina. Fa servir un arròs fosc i amb pellofa, que necessita més de 25 de cuina per a poder menjar-lo. El toc de curri a l'oli li dona fa d'aquest tàper un gust ben diferent.
Ingredients (per una carmanyola):
- 80 g d'arròs salvatge (en sec)
- 3 cullerades de cigrons cuits
- ½ ceba tendra petita
- 2 cullerades de daus de formatge feta
- 30 ml d'oli d'oliva
- 1/2 cullerada de cafè de curri
- cibulet
Com ho preparem:
- Coem l'arròs seguint les instruccions del fabricant.
- Tallem la ceba ben petita.
- Posem en el tàper l'arròs i la ceba i barregem.
- Posem sobre l'arròs els cigrons i el formatge feta.
- Decorem amb una mica de cibulet.
- En un petit pot de vidre posem l'oli i el curri i sacsegem.
- Condimentem l'arròs amb l'oli en el moment de menjar.
Consells:
- Podem barrejar l'arròs salvatge amb arròs basmati, i fer meitat i meitat, o bé substituir l'arròs salvatge per l'arròs que més us agradi.
- El formatge feta li va molt bé al plat, però el podem substituir per qualsevol formatge que ens agradi.
Hoy en la fiambrera: Arroz salvaje con garbanzos, queso feta y aceite de curry. Léelo!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada