3 d’octubre de 2012

La Tavella, agricultura ecològica i compromís social

Ja fa algun temps que vaig parlar en aquest bloc de La Tavella i el seu projecte amb Mans Unides (una cistella de fruites i verdures com a regal de Nadal).



Com a empresa, La Tavella té com a objectiu la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental a través de la recuperació de l'agricultura tradicional. Produeixen i comercialitzen fruita i verdura ecològica i de temporada, i alguns elaborats directament al consumidor.

Per a conèixer els seus productes i poder-ne parlar, m'han fet arribar una cistella de 5-7 kg (millor seria dir caixa, encara que menys poètic) de fruita i verdura variada (Moltes gràcies!!!!!!).


En el meu cas (com veieu a la imatge, morta de vergonya per la gent que em mirava mentre em feia la foto) l'he anat a recollir a Dietètica Ricard de L'Hospitalet (el Santiveri de tota la vida per la gent del barri, que fa més d'un any que hi col·labora amb La Tavella), un dels 200 establiments col·laboradors com a punt de recollida (encara que també tenen entrega per missatgeria).

Obrir i descobrir què hi havia va ser una festa per la família, però què hi vam trobar?

  • figues fresques. Delicioses. La meva filla se les va menjar quasi totes (excepte unes poques que vaig amagar per posar en una amanida i fer un carpaccio amb parmesà)
  • pomes. Petites però molt gustoses. Han fet les delícies de l'hora del pati de les nenes.
  • peres. No han tingut l'èxit de les seves cosines pomes.
  • bledes amb tija vermella. Molt bones. Amb unes patates i refregides van omplir dos tuppers per l'oficina.
  • tomàquets d'amanir. Amb orenga, desapareixeren en una amanida per sopar.
  • enciam. Gustos, molt gustos, va ser la base de l'amanida amb figues.
  • cebes. Han estat el fonament d'uns quants sofregits.
  • albergínies. Farcides al curri i altres espècies, delicioses.
  • carbassons. Uns esperen saber a quin plat aniran a parar, i altres ja ens els hem menjat en una gustosa truita de patata, ceba i carbassó.
  • blat de moro. No sé què fer-ne... hauré d'investigar per la xarxa...(s'accepten propostes!)
  • ous. Quin ous ferrats!!!
  • tomàquet fregit en conserva. Ha anat a parar al rebost, que he de aprovisionar-lo per l'hivern!

Bé, si voleu consumir producte ecològic, La Tavella és una molt bona opció, tant pels seus productes com pel que signifiquen de compromís social.


Hoy en la fiambrera: La Tavella, agricultura ecológica y compromiso social. Léelo!
Today at the lunch box: La Tavella, farming and social commitment. Read it!
Ces boîtes à lunch: La Tavella, l'agriculture et l'engagement socialLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Marga, quina alegria de cistell, oi? Jo també el vaig rebre i ho vaig trobar tot boníssim, sobretot les bledes i l'enciam. M'ha fet molta il·lusió veure't a la foto! Ara ja puc posar-te cara. Entenc la teva vergonya... he he. Petonets!

    ResponElimina
  2. Quantes bonnes idees en una mateixa publicació! Ens alegrem d'haver ajudat a farcit els tuppers de la setmana :-) Per cert, l'Albert ens proposa un bon acompanyament pel blat de moro http://www.lacuinadesempre.cat/2012/09/strudel-de-verdures-amb-panotxa-de-blat.html

    ResponElimina
  3. Hola Marga! Quin goig de cistella oi? A nosaltres també ens va agradar molt!!!
    Tinc un bon grapat de receptes per publicar encara de les que he fet amb els seus productes. A veure si em poso les piles que se m'acumulen els posts!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Marina, una foto petitona, petitona amb la meva cara ja hi és al bloc... però s'ha de buscar. Aquesta és "a lo grande" i s'em veu millor.

    La Tavella, gràcies per tot i per la proposta del blat de moro.

    Cuinetes, això de l'acumulació de post és un clàssic, a mi em passa el mateix.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...