14 de juliol del 2011

Pastís de peix

Menjar peix no és gaire habitual entre els tupperistes. Potser si que hi ha que porta salmó a la planxa o algun filet de lluç empanat, però tot plegat, poques vegades. Potser és l'olor o que moltes vegades el peix el cuinem amb salseta, i aquesta és de mal transportar.






El plat que us proposo és un pastís de peix, on l'element principal és el puré de patata. A més, és una bona manera de reaprofitar aquells talls crus de lluç, rap, etc. que no són tan macos i que no servim a taula.


Ingredients:
puré de patata
lluç esmicolat
gambetes
formatge de gratinar
mantega


Preparació:
Preparar el puré de patata (potser natural, bullint les patates i passant-les pel passapurés, o de sobre). Coure al vapor el peix i les gambetes (jo he utilitzat l'estri de Lekué que tinc i ho he fet al microones en uns 5 minuts). Barrejar el puré i el peix ben trinxat. Posar en una safata, afegir el formatge i gratinar.


La Clara Antúnez diu:


Kcal
430
Glúcids
24,7 g
Proteïnes
23,8 g
Greixos
26,9 g
Fibra
3,6 g


Es tracta d'una recepta força calòrica, recomanable per a l'hora de dinar el dia que ens esperi una tarda de molta feina. Una recepta de fàcil digestió ja que els ingredients principals (patata i lluç) han sofert coccions suaus i llargues.
És un tupper força complet que podria anar acompanyat d'una amanida d'enciams o verduretes crues.
Recomanem fruita fresca de postre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...