7 de març del 2012

Pèsols a la francesa

Aquest és el nom que li ha donat el llibre Sabores. Cocina del Hogar de Victoria Serra, 1953, quarta edició (per cert, l'únic llibre de cuina que durant molts anys va existir a casa dels meus pares, i encara ara), a uns pèsols estofats, que són molt gustosos. 


Jo he fet alguna variació a la recepta original com substituir la mantega per oli, afegir Maizena enlloc de farina, ignorar l'enciam tallat petit i cuit amb els pèsols, i condimentar amb herbes provençals. Així que us passo la meva versió, que he acompanyat amb unes croqueburguers.

Ingredients:
500 gr de pèsols (congelats)
100 g de pernil en daus
1 ceba petita
oli
una cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
sal
herbes provençals
100 ml d'aigua

Preparació:
En una cassola de fang, sofregir la ceba i el pernil uns minuts. Afegir la farina i remenar. Afegir els pèsols i un cullerot d'aigua. Condimentar. Tapar, i deixar coure uns 12 minuts, això si, remenant de tant en tant per evitar que la salseta s'enganxi (si cal, afegir una micona més d'aigua).

Hoy en la fiambrera: Guisantes a la francesa. Léelo!
Today at the lunch box: French peas. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pois français
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...