19 d’abril del 2012

Obento, el tupper japonès

Que cada dia se'n parla més de les carmanyoles a l'oficina als mitjans, és un fet. No hi ha setmana que no aparegui una notícia o altre relacionada, en un o altre mitjà. 





I tot això, al menys a mi, em dóna ganes de ser més cuinetes, i de preparar noves coses per la carmanyola. D'anar contenta cada dia amb el meu tupper a la feina. El que no he aconseguit és, però, que la presentació dins sigui gaire temptadora. Segurament, perquè no tinc paciència, ni sobretot gràcia.


Una paciència i gràcia que de ben segur si que tenen les persones que preparen els obento


Obento és el mot japonès per dir "dinar per emportar". La seva utilització sembla que es remunta històricament al segle XII, i realment quan veus la seva harmonia de colors i textures et diuen: menja'm.


Jo la veritat és que no en sé gaire més, i per això us recomano un bon article al respecte: 

El obento, mucho más que simple comida para llevar, de Japoníssimo.com

Gaudiu amb la lectura i visionant diferents obento. Gaudiu dels menjar, dels seus colors, de la seva disposició, dels seus dibuixos, però també gaudiu dels mateixos recipients. Veient-los a mi en dóna per pensar que les nostres empreses d'hermètics encara tenen molt de camí a recórrer en el tema disseny tuppers, oi?. I si voleu algunes informacions complementàries, també podeu llegir el post d'El Piscolabis: Fem un bento?, on recomana un llibre i proposa un vídeo per a que aprenguem a fer-los nosaltres.


I com que estem a tres dies de Sant Jordi, segur que en algú del obento de la comunitat japonesa que viu a Barcelona/Catalunya ha incorporat roses de roses de sashimi de perca, salmó i tonyina, com els que proposa el restaurant, botiga, take away, servei a domicili i catering Sushibo. Tot un encert, per una diada tan assenyalada.


(aquest post no està patrocinat per ningú)

Hoy en la fiambrera: Obento, la fiambrera japonesa. Léelo!
Today at the lunch box: Obento, Japanish Tupper Lunch. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Ep! L'aportació d'El Piscolabis al bento:
    http://elpiscolabis.com/2011/07/24/taller-de-bento-al-clip-darts-2011/
    http://elpiscolabis.com/2011/06/21/fem-un-bento/
    Salut!

    Àlex

    ResponElimina
    Respostes
    1. Àlex, em sembla interessant el post del bento per afegir-ho al continugut del meu post, i així ho he fet.

      Gràcies per la informació.

      Elimina
  2. Jo admiro la capacitat de preciosisme i estètica (no només això, que el sabor també hi és) dels japonesos. El bento em captura la mirada :)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...