Adaptant la recepta d'aquesta fruita que apareix al petit llibre "Mermeladas caseras, 80 recetas que salen bien", de Núria Duran i Montserrat Roig (Ed. Lectio) --en mides i proporcions (menys sucre i menys llimona)--, vaig fer la meva confitura de mango.
Ingredients:
polpa de mango (jo tenia 600 gr)
el seu pes en sucre (jo en vaig posar una micona menys, uns 500 gr)
1/2 llimona
1 beina de vainilla
Com fer-la:
Bullir la pela de la llimona en una mica d'aigua, uns 5 minuts. Després tallar-la i reservar.
Posar la polpa de mango, el sucre, la vainilla, el suc de la llimona, un raig de l'aigua de bullir la llimona i la pell de la llimona en una cassola. Coure, tot removent de tant en tant, uns 45 minuts.
Veureu que la seva textura s'assembla a la del cabell d'àngel (més espesa que la melmelada de maduixa que ja havia fet).
Embassar en pots esterilitzats. Tapar en calent i bullir en aigua els pots (que quasi els cobreixin) durant uns 15 minuts. Treure i conservar capgirats, i deixar refredar.
I ja està la conserva llesta! Tot un èxit exòtic per farcir unes crêpes, per exemple!
Hoy en la fiambrera: Confitura de mango. Léelo!
Today at the lunch box: Mango jam. Read it!
Ces boîtes à lunch: Confiture de mangue. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
oh, que bona! Aquesta de mango no l'he fet mai, i mira que m'agrada fer melmelades. Aromatitzada amb vainilla em sembla fantàstica, Marga. Petons i bona diada.
ResponEliminaNo me l'he inventada jo, és una adaptació del llibre de 80 Melmelades, i està boníssima.
EliminaJa veig que no has trigat gens a posar en pràctica les receptes :)
ResponEliminaA casa el mango natural ja ens agrada, però segur que en confitura encara ens agradaria més!
A casa som fans absoluts del mango, i fa temps que tinc ganes de fer-ne melmelada... ara ja no tinc excusa!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola Marga,
ResponEliminaEm va agradar que ens coneguessim a Manlleu. Jo vaig creixer entre mangos, al jardi de casa hi havia un arbre per cada costat i un davant i altre darrere. Mai hauria pensat que es podia fer melmelada com aquesta.
Una abraçada, jan ens anirem veient.
Nani