21 de novembre del 2012

Wok de tirabecs

Si, si, heu llegit bé "tirabecs" (també anomenats en català "tavelles", perquè és la part que es menja, o en castellà tirabeques o bisaltos).


I què són els tirabecs, us preguntareu?  La mateixa pregunta me la vaig fer jo quan el meu pare em va portar una bosseta de pocs més d'un quart de quilo que havia trobat a la fruiteria. 

A mi, a primera vista, em van semblar unes mongetes verdes extraplanes, però ell insistia que no, que era una mena de pèsols. I jo li deia que no, que no veia els grans per enlloc. I ell, insistia en que es menjava tot, i jo me'l mirava tot pensant: i tú què sabràs si la cuinetes sóc jo.

Però com bona filla, vaig pensar, "li faràs cas". Però com els cuinaré? Allò no donava per gaire, així que vaig pensar: "fica'ls a un wok de verdures i pollastre, li donaran color verd al plat".

I el resultat va ser de primera. Tant que ara cada dia espero que el meu pare hagi tingut sort a la fruiteria i em porti un nou paquetet.

Ah! i després he mirat per Internet què és el que vaig menjar, i el meu pare tenia raó, els tirabecs són unes hortalisses de la família dels pèsols. Mai més dubtaré d'ell!!

Ingredients (per dos):
250 gr de tirabecs
1 ceba mitjana
1 pebrot vermell
1 pit de pollastre
salsa de soja
oli

Com fer-ho:
Tallar ceba, pebrot i pollastre en tires de tamany mitjà, però si fa o no fa, semblants a les dimensions dels tirabecs. Treure les puntes dels tirabecs. Posar un raig d'oli en el wok i afegir la ceba i el pebrot, i coure uns 3 minuts a foc viu. Afegir el pollastre i els tirabecs. Coure un parell de minuts més i afegir un bon raig de salsa de soja. Remenar i ja està.


Hoy en la fiambrera: Wok de bisaltos. Léelo!
Today at the lunch boxWok bisaltos. Read it!
Ces boîtes à lunch: Bisaltos Wok. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Aun me estoy acordando del taller del Ada que cuando tenias que explicar que habiamos hecho dijistes "hemos mezclado cosas"
    pues bien este mezclado de hoy esta sensacional y bien rico,me encanta
    peto

    ResponElimina
  2. Com mola descobrir ingredients nous, oi?? Fins demà guapa...

    ResponElimina
  3. I ara se'n troben de frescos? Em pensava que eren més d'hivern (com els pèsols i les faves)...
    Doncs a veure si demà hi ha sort i pots fer una bona barreja!
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquesta mena de pèsols es diuen "pèsols fins" a Castelló i s'utilitzen molt per posar a l'arròs. Es mengen agafant-los pel "pessonet" (la tija d'un extrem) i tirant mentre el tens a la boca. D'aquesta manera et queden els fils dels costats a la mà, que és la part dura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bé aprendre com menjar aquest pèsols fins... m'ho apunto :)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...