22 de febrer del 2013

Cuscús de gall d'indi al curri

El curri és una d'aquelles espècies que tinc a casa però que utilitzo ben poc (per més inri, tinc dos pots d'espècies de supermercat, perquè es veu que un dia em va semblar que l'utilitzaria per cuinar, i en vaig comprar un, i al cap d'uns mesos vaig tenir el mateix pensament i en vaig comprar un altre pot tot pensant que no en tenia cap!!!!). Això demostra que a casa meva és d'allò que compres per fer una recepta un dia i no el tornes a fer servir mai més (quantes coses no n'hi ha així?).


Tanmateix, potser d'ara en endavant això canviarà perquè la meva filla ha descobert el seu sabor i em demana que condimenti les carns amb curri (un barreja suau).

La recepta d'avui és molt fàcil, es basa en cuscús precuit i en una carn que necessita poca cocció. Com a bona mare de carmanyola, us diré que el gall d'indi es pot fer en quantitat (aprofitant les ofertes) i congelar, i així està disponible per portar a la feina un dia d'aquells que no saps que no t'has preparat res.

Ingredients:
1 kg de gall d'indi per estofar (ja no porta os)
1 ceba gran
curri
brou vegetal
cuscús precuinat
grapat de panses
grapat de pinyons
sal
oli

Com preparar-ho:
Tallar la carn i la ceba en dauets ben petits. Passar primer la ceba per la paella o el wok amb una mica d'oli a foc viu i coure uns 5 minuts. Afegir la carn i coure 5 minuts més (sempre remenant). Condimentar-ho amb curri al gust, baixar el foc i donar un parell de voltes per a que el condiment es barregi bé amb la carn, la ceba i l'oli.
En calent, poseu les racions que no s'utilitzen en tuppers, tapeu i congeleu.

Preparar el cuscús precuit, segons les indicacions del fabricant, però atenció a tres trucs: 

1) enlloc d'aigua utilitzeu brou de verdures 
2) passeu la forquilla després del temps de repòs del cuscús per a que els grans es separin i no quedi grumollós
3) afegiu unes panses i uns pinyons al brou (o en el seu defecte l'aigua) al principi de la preparació dels cuscús (per a que bullin).

Afegir al cuscús el gall d'indi, i ja està el tupper preparat! Si l'acompanyeu d'una amanida verda, serà un menú perfecte.


Hoy en la fiambrera: Cuscús de pavo al curri. Léelo!
Today at the lunch boxTurkey curry couscous. Read it!
Ces boîtes à lunch: Turquie curry couscous. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Una recepta molt gustosa i amb poc greix, energètica però només on toca! El curri trobo que arregla molts plats, oi? Petonets, guapa!

    ResponElimina
  2. Em sembla una recepte molt bona i nutritiva i 100%Salut.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...