3 de febrer del 2013

Preparant els horts...

Avui ha acabat una nova edició de la Fira de la Candelera de Molins de Reis (i ja en porten 162), plena de parades amb arbres i planters (el que era la fira més tradicional), i de productes gastronòmics i d'artesania.


I això només vol dir, que l'hivern comença a iniciar la seva fi (clar que tot dependrà de la dita "Si la Candelera riu l'hivern és viu, si la Candelera plora l'hivern és fora"), i que els que teniu horts o tenim horts urbans ja podem començar a preparar-los (adob i poda) per a plantar el que aquest any vulguem cutivar (i fins i tot a comprar els primers plançons de l'any).

Però és clar, no tothom sabem què hem de plantar i quan, ni tampoc sabem quines són les hortalisses més apropiades als testos dels balcons o quines són les que donen millor resultats. Per això, a part de preguntar als que en sabem, ens podem documentar @via llibres, i aquests de Larousse són molt atractius.

A les meves mans en tinc tres, de poc més de 100 pàgines, amb tapes dures, molt ben presentats, molt il·lustrats, i per suposat amb uns continguts altament didàctics. 


Després de generalitats per a portar un hort, passa a detallar 20 hortalisses, fruites i herbes aromàtiques, explicant quan plantar-les, com, com cuidar-les, com recol·lectar-les i com cuinar-les amb unes receptes força originals.




També té unes primers pàgines amb les 10 accions bàsiques per a tenir un hort, i segueix amb un calendari detallat, mes a mes, de les activitats anuals que s'han de fer en l'hort i amb les diferents hortalisses i fruiters. Acaba amb el catàleg de les 50 verdures millors per a conrear als testos de casa.


Aquest llibre, és com l'anterior però centrat en horts "com Déu mana".

Apa, ara ja no tenim excusa per a no triomfar aquest any en la collita dels nostres horts, oi?

Hoy en la fiambrera: El huerto. Léelo!
Today at the lunch box: The Orchard  Read it!
Ces boîtes à lunch: Le jardin. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. Bona informació Marga.
    Està clar que tenir un hort al balcó o terrassa de casa és una manera de tenir un espai verd i ecològic.
    www.elhuertoencasa.wordpress.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara que no tinc molta dedicació em fa ilu tallar una mica d'aromàtiques per cuinar.

      Elimina
  2. Gràcies per la informació. Jo només tinc un balcó petit, però vull plantar algunes aromàtiques, tot i que fins ara els intents han sigut infructuosos. M'ha agradat molt el teu lloc, em passaré sovint!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo no tinc molt de sol al balcó, però la veritat és que han funcionat quasi totes les plantes aromàtiques, encara que la menta se m'ha resistit.

      Elimina
  3. Ieeepa, bona elecció! A llegir molt i a començar a plantar ja mateix, que hi ha moltes ganes!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...