2 de febrer de 2020

Amanida de llenties, taronja i festucs

És temps de taronges, i més enllà de menjar-les després de dinar, és una fruita que també podem incloure en les nostres amanides, unes amanides que per descomptat són perfectes perquè ens les emportem a la feina.



Aquesta amanida que us proposo avui és senzilla de fer i es conserva bé fins que ens la mengem, només hem d'evitar barrejar líquids i l'enciam, i, a més, porta una mica de tot.

Ingredients:

  • enciam
  • 100 g de llenties cuites
  • 1/2 taronja
  • un grapat de festucs
  • 1/2 ceba tendra


Per la vinagreta de taronja:

  • un raig de suc de taronja
  • una cullerada de sirop d'arç
  • oli d'oliva
  • sal


Com ho preparem:

  • Tallem les fulles d'enciam. 
  • Afegim les llenties cuites, el més seques possible. 
  • Tallem la ceba en tires o daus, i l'afegim.
  • Tallem la taronja, evitant restes de pell blanca. 
  • Afegim uns festucs pelats per sobre. 
  • Per preparar la vinagreta, posem en un pot a banda tots els ingredients, i guardem. 
  • A l'hora de dinar, sacsegem i condimentem amb la vinagreta de taronja l'amanida.


Notes:
Algunes idees per a variar aquesta amanida, utilitzar brots tendres enlloc d'amanida, o canviem el sirop d'arç per mel o a la vinagreta li afegim unes fulles de menta trinxades.


Hoy en la fiambrera: RatafiaEnsalada de lentejas, naranja y pistachos!
Today at the lunch box: Ratafia. Lentil, orange and pistachio salad!
Ces boîtes à lunch: RatafiaSalade de lentilles, orange et pistache!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...