29 de setembre del 2012

Crònica personal del 1er dia de CUINA a Manlleu

22 de setembre del 2012. El dia va començar ben d'hora, ben d'hora... com si fos un dia de feina i no un dissabte: havia d'agafar el tren que em portaria a Manlleu (Osona)!!!


Nervis per no equivocar-me de direcció a l'estació de Plaça de Catalunya (no seria la primera vegada que vull anar amunt i agafo el tren que va avall!!!); nervis per assistir com a finalista al 1er dia CUINA (dins de la Fira del Porc i la Cervesa); nervis per trobar-me amb 25 blocaires coneguts alguns per la xarxa, desconeguts personalment.

Com no podia ser d'una altre manera, la boira matinera tapava el cel d'Osona, i una sensació de fred intens se'm ficà a dins només posar un peu a l'estació manlleuenca. 

Una pregunta: Vas al Mercat Municipal? d'en Jordi (nom pel meu cap més fàcil de recordar que el del seu bloc Tot és bo el que l'olla cou, que encara avui em costa repetir i ho he hagut de mirar) va ser el principi d'un dia atapeït d'activitats

Ja reunits blocaires i organització ens vam dirigir cap a un dels terrenys agrícoles de La Rierol de la cooperativa Sambucus, a conèixer la seva filosofia i producció agrària ecològica. Creada al desembre del 2011, onze socis són una empresa agrícola d'inserció per a persones amb risc d'exclusió que a més de ser pagesos, venen els seus productes directament al consumidor o a restaurant, fan activitats guiades i tenen la concessió d'un restaurant al mercat municipal.


Els camps de La Rierola es van conèixer abastament, els productes més tradicionals i alguns de recuperats de temps passats, i de tot els que vam veure i ens van explicar em vaig quedar amb el tomàquet amb color i textura d'albercoc.



Tant ens van explicar i vam preguntar (els blocaires són de mena tafanera) que vam fer tard a la segona activitat programada: comprar al Mercat Municipal de Manlleu amb el cuiner Pep Nogué (talment com si ens haguéssim volgut escapolir).

Així que vam passar a la tercera de les activitats: el taller de cuina amb el Pep. Entre explicacions i safareigs ens va cuinar (amb lleugera ajuda d'alguns blocaires i moltes fotos de la revista Cuina) tres plats on la cervesa i el porc hi eren presents: crema de mongetes del ganxet amb cloïsses, llardons i cervesa blanca d'espelta; platillo de porc amb raïms, rossinyols i cervesa torrada; i cremós de cargols amb llata de porc.



Quarts de dues i aquests plats van ser un bon aperitiu acompanyats amb uns tasts de les cerveses inèdites utilitzades en la cuina.

Quatre escales i ja vam ser al Restaurant Sambucus. Tota una visió dinar amb un fons de parades de mercat tancades. Com que ho voldreu saber, el menú va ser (sort que em vaig prendre nota: moment "friki" del dia, ja us deia que els blocaires som rarets, rarets):

  1. Aperitiu (pastanaga amb taronja i tòfona d'estiu i llata de porc amb vinagreta d'encurtits)
  2. Primer plat (crema de patata del bufet amb reducció de cervesa Ausesken)
  3. Segon plat (costella de porc confitada amb maionesa de poma confitada i dauets de pomes en almívar)
  4. Postre (xocolata i vainilla)
  5. Cafè (amb bombons de xocolata)
  6. Cervesa Auskesen, aigua, vi blanc de taula Costers del Segre (Cooperativa l'Olivera) i vi negre Flor de Maig (Celler de Capçanes)

Foto de família i marxa cap a la Fira, on cap a les 7, i després d'un showcooking una mica accidentat (no va funcionar el foc) i una interessant xerrada de la dietista-nutricionista Rosa Maria Espinosa de Menja sa desmitificant les llegendes negres del porc i la cervesa va arribar el moment de conèixer els tres guanyadors absoluts (amb pocs nervis, el meu pollastre amb cervesa sense no era tan espectacular com per merèixer el premi final):


Moment de felicitacions i acomiadaments i retorn cap a la Ciutat Comtal (en cotxe, això és el que tenen els blocaires són generosos de mena) amb un molt bon regust de boca per haver pogut gaudir d'un dia tan singular i especial.

Aquí us deixo la foto de família i la llista dels finalistes, visiteu-los a tots!!!


http://aprilskitch.blogspot.com
http://www.llepadits.com
http://thegoodfoodroom.wordpress.com
http://crijoarmael.blogspot.com.es
http://canmiseries.blogspot.com.es
http://cuinetes-carme.blogspot.com.es
http://www.dulcesbocados.com
http://deplatenplat.blogspot.com
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com
http://caprofiti.blogspot.com
http://cuinescuina.blogspot.com
http://deliciousmarta.wordpress.com/
http://lacuinavioleta.blogspot.com
http://lalionesa.blogspot.com
http://nohihanous.blogspot.com
http://cuinetes.bloks.cat
http://delicies.blogspot.com
http://tiritinyam.blogspot.com
www.tumesagourmet.com
www.totesboelquelollacou.blogspot.com
www.currycurryquetepillo.com
www.flavorcook.com
www.atable.es
www.lasrecetasdemj.com
www.pimientosverdes.com


Hoy en la fiambrera: Crónica personal del 1er dia CUINA. Léelo!
Today at the lunch box: 1st CUINA's Day Personal Chronicle. Read it!
Ces boîtes à lunch: Chronique du personnel 1er jour CUINA. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

11 comentaris:

  1. Va ser una diada rodona, oi?
    Espero que l'any vinent la tornin a repetir ;)

    ResponElimina
  2. Marga, que bé, un altre resum i un altre punt de vista d'un dia que va ser, amb aixó coincidim tots, fantàstic.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Fantàstica crònica, Marga! I amb moments còmics inclosos... he he. Els blocaries som frikis? què dius?? ha ha. Llàstima que no guanyessis del tot, però enhorabona pel nomenament!!! Petons

    ResponElimina
  4. Gemma, Abril i Marina, gràcies per les vostres paraules.

    ResponElimina
  5. Ei guapa!!!
    Al final ha arribat la crònica....molt rebé "friquicuinera" de part d'un blog raret, raret i difícil de recordar hehehe
    Jordi

    ResponElimina
  6. molt rebé "friquicuinera" de part d'un blog raret, raret i difícil de recordar hehehe
    www.segurosmurcia.eu

    ResponElimina
  7. res plats on la cervesa i el porc hi eren presents: crema de mongetes del ganxet amb cloïsses, llardons i cervesa blanca d'espelta; platillo de porc amb raïms, rossinyols i cervesa torrada; i cremós de cargols amb llata de porc.
    maravilloso

    ResponElimina
  8. un altre resum i un altre punt de vista d'un dia que va ser, amb aixó coincidim tots, fantàstic.
    www.animoyesperanza.com

    ResponElimina
  9. I just wanted to express my gratitude for the time and effort you invest in your blog. It's evident that you genuinely care about your readers and strive to provide them with valuable insights. Thank you for your dedication!
    Walmart Air Mattress Return Policy

    ResponElimina
  10. Your authenticity and vulnerability shine through in every post. Your willingness to share your personal struggles and triumphs creates a genuine connection with your readers, reminding us that we're all human and in this journey together.
    warren james discount

    ResponElimina
  11. Your blog is a source of inspiration and good vibes rather than merely a collection of words. Keep up the wonderful work! asus student discount

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...